Обявата е изтекла

Разгледайте други подобни обяви

Киприянови молитви (Молитва на св. Киприян)

Против магии, уроки, лоши езици и болести, която се чете само от свещеник, след препоръчаната от него подготовка.

Всеки понеделник,  в църквата „Св. Илия”, кв. Изгрев, ул. Храбрец 17 А,  всеки четвъртък в църквата "Света Петка" , бул. Мария Луиза, и всеки петък в църквата „Света Марина” , гр. Пловдив,  от 09,00 ч.  се четат Киприянови молитви против магии, уроки, лоши езици и болести, които се четаг само от свещеник, след препоръчаната от него подготовка и се освещава вода за изцеление и против злите сили.Потитайте да оставите предварително съд за светена вода с името си в църквата „Св пророк Илия” и запишете имена, ако неможете да дойде. Попитайте и в църквата във вашето населено място за тези молитви.

При царуването на Деций в Антиохия живеел един философ и знаменит влъхва на име Киприан, родом от Картаген. Той произхождал от нечестиви родители, които още от ранно детство го посветили на служене на езическия бог Аполон. На седемгодишна възраст бил даден на чародеите, за да изучи вълшебството и бесовската мъдрост. След десетата си година бил изпратен от родителите си за подготовка за жреческо служение на планината Олимп, която езичниците наричали жилище на боговете; там имало безбройно множество идоли, в които обитавали бесове. На тази планина Киприан изучил всички дяволски хитрости: той постигнал различни бесовски превъплъщения, научил се да изменя свойствата на въздуха, да предизвиква ветрове, гръм и дъжд, да вълнува морето, да причинява вреда на градините, лозята и нивите, да изпраща болести и язви на хората; изучил цялата пагубна мъдрост и изпълнените със зло дяволски действия.

Но Господ, Който не иска смъртта на грешника, по Своята неизказана благост и непобедимото от човешките грехове милосърдие благоволил да потърси този погинал човек, да извлече от пропастта потъналия в адската бездна и да го спаси, за да покаже на всички Своето милосърдие, защото няма грях, който може да победи Неговото човеколюбие. Той спасил Киприан от гибел по следния начин - вижте в православното житие на светия..

Добавена: 25.09.2013 06:53

Преглеждания: 12

гр. Пловдив
Телефон: 032 620532

ivanov468 (0 / 0%)

Aктивност: 
05.12.2014 14:58

Регистриран: 31.12.2012 07:55

   
Намира се в:
гр. Пловдив
Виж на картата

Други предложения