Тема на форума

07.03.2013 21:22
edyakova

Мнения за апарат за кръвно?

Здравейте, интересува ме, ако някой е ползвал апарат за кръвно на Braun BP4600MR: http://www.amazon.co.uk/Braun-BP4600MR-WE-ExacFit-Pressure-Monitor/dp/B008VAWM20 да сподели какви са му впечатленията и на какви цени вървят приблизително в бг, защото не съм особено наясно с цените на подобни уреди. Благодаря ви предварително :)

Оставете коментар

 
olivka
13.03.2013 11:12


Здравейте, вкъщи ползваме апарат за кръвно на Микролайф. Преди да го купя доста се поинтересувах от това, което се продава на пазара и ме впечатли само Микролайф и Омрон. Баща ми има проблеми с кръвното и всеки ден си го измерва, за това и реших да не икономисвам. Апаратът е нов модел на нашия пазар и от аптеката ми обясниха, че има нови технологии за откриваме на аритмия, измерва автоматично три пъти кръвното, което е много удобно и убедително. Така, че аз ви препоръчвам тази марка или Омрон, за които също съм чувала добри думи. Но те като, че ли не са толкова добре представени на нашия пазар. Апаратите са над 100 лв. На татко апаратът е автоматичен и той се, въпреки че е на 72 г., се научи сам да си измерва кръвното, което е голямо облекчение за мен.

Отговор
 
 
edyakova
17.03.2013 09:16


Благодаря, и аз доста поизчетох из интернет за различните апарати и разбрах, че най-добри впечатления има за Омрон и за Микролайф. Механичен апарат за кръвно не е опция, защото майка ми не може да използва такъв сама. Питах за Браун, защото наистина повечето хубави апарати, които гледах, са над 100 лева, а Браун все пак е добра марка, като цяло, но за апарати за кръвно не знам, а пък беше на цена около 44 лева. Хареса ми и това, че цифрите изглеждат доста големи - майка ми има проблеми със зрението и й трябва нещо с големи цифри. За съжаление апаратът се оказа, че не се продава вече. Явно ще избирам още.

Отговор
 
 
olivka
19.03.2013 08:49


Специално Микролайф имат сайт, където можеш да прочетеш доста за самите апарати. Но открих и такъв линк, който може да ти свърши работа: http://magazinzazdrave.com/aparati-za-krvno/. Освен инфо за самите апарати има и редица интересни статии, които също са полезни. Успех.

Отговор
 
 
alexlok
22.03.2013 08:40


Най- точни са апаратите с живачен стълб, които са и най- скъпи.Ако си вземеш с манометър - при всички положения си вземи японски. Моят апарат е от 1979г и е перфектен. Като го нося понякога за проверка, а техникът само възклицава за манометъра. Иначе съм ме сменяла маншона и помпичката.
От електронните най- добрата марка е Омрон. Ако си купуваш електронен, си купи с адаптор за ел мрежа. Не разчитай на батериите. Като им падне заряда дава грешни стойности на кръвното наягане..
И последно купи си апарат само от аптека или санитарен магазин и да има сертификат.

Отговор
 
 
olivka
11.04.2013 22:10


Alexlok, никъде не съм виждала такива апарати. Но се разрових в интернет. Може би са добри, не знам, но едва ли са много удобни за използване. Все пак всеки бърза нанякъде, а те изглеждат доста обемисти. Но ми беше интересно да науча нещо повече. Все пак, аз държа на електронните апарати и то от по-скъпите и известни марки, иначе рискувате здравето си. От огромно значение са точните показания на кръвното налягане за редица заболявания, така че това е важен момент. За това, както се казва, на здравето човек не трябва да пести. Купете си качествен и точен апарат и следете постоянно кръвното си налягане. Това ще спести редица главоболия, а може и да предотврати по-сериозни неща.

Отговор
 
 
roxyy
12.04.2013 23:35


За мен най-качествени са апаратите на Хартманн,също имат от ново поколение такива за отстраняване на неточностите в стойностите причинени от аритмия.Иначе по аптеките е залято от тези омрон,които са произведени в Китай и не ми вдъхват доверие изобщо.Апарати за китка също са супер неточни.

Отговор
 
 
Stefanov_8
13.09.2013 12:15


Аз си бях купил апарат за кръвно Браун за китка, даваше големи грешки. Първо 90/60 , после 140/100. Реших да си купя друг. След като се разрових разбрах, че апарата трябва да отговаря на няколко условия:
1. да е за над лакет
2. да има индикатор за аритмия
3. да е сертифициран
4. да е марков (аз ползвам от няколко години Медисана, Германия - 75 лв. , когато съм на работа, а в къщи Омрон, Япония - 175 лв.) .За мен това е най доброто!

Има сега модели, които имат връзка с компютъра или телефона ти, говорят и т.н. Някой ако го интересува ще му изпратя линкове на няколко сайта

Освен това намерете и следвайте:
Важни съвети за самостоятелно измерване на кръвното налягане у ДОМА - http://technika.bg/userfiles/editor/file/-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D1%8F%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B5.png

Отговор
 

Трябва да влезете, за да публикувате коментар във форума.