Тема на форума

14.06.2011 16:58
deysi_2010

Рецепти за готвене на пара

Знам, че темата не е за тук и ще ми я изместят, но в рубриката "За дома" никой не поглежда.
Та.. бихте ли споделили имате ли уред за готвене на пара, дали сте доволни и какви неща сготвяте за вас и за бебето?
Благодаря и се надявам, че като изместят темата да я следим и там. ea28b

 
kg
14.06.2011 17:28


имам уред на тефал който така и не ползвам.даже сега се сещам да взема да го обявяnewsm03

 
 
esme
08.07.2011 15:21


Нямам уред, но често готвя зеленчуци на пара - в обикновена тенджера, слагам вътре метална кошничка, която се продава във всеки магазин за левче. Готвя предимно замразени зеленчуци, стават за няколко минути, подправям ги с чесън, сол, черен пипер, зехтин и пресен копър и стават прекрасни! Дъщеря ми обожава броколите и се чуди как може децата да не обичат броколи! Та, в този ред на мисли - може и без уред.

 
 
Kamy Dova
31.08.2011 13:01


Имах такъв уред, бях много доволна, готвиш само с вода, без никаква мазнина! На два етажа/реда - долу слагах пилешко или риба, над него втората представка със зеленчуци (броколо, моркови и т.н.) Зеленчуците стават за 5мин, месото за 15мин, може и повече, то пише на уреда. Вкусно и полезно!
За жалост мъжа ми не беше голям фен, а е трудоемко да готвим всеки поотделно и се оказа че рядко го ползваме :( после сменяхме квартира, продадохме го, но като се установя някой ден и имам мечтаната кухня пак ще си купя!

 
 
etkagogo
20.09.2011 09:54


Имам уред за готвене на пара от 7 години и си го ползвам много. В него всичко се приготвя много бързо, а е и много вкусно. Когато децата ми бяха бебета в него приготвях зеленчуците и плодовете за пюренцата. Приготвям зеленчуци, риба, плодове, месо. До сега единствено ориз и яйца не съм слагала. Но тъй като много обичам тиква - най-често нея пригатвям и става божествено. Във водата слагам понякога малко свежи подправки и аромата е неповторим.
За бебче съм приготвяла примерно ябълки и круши, банан, тиква, обща взето каквото се сетя. От зеленчуците всичко става - картофи, броколи, карфиол, царевица, тиквички, моркови, пащърнак. Всичко можеш да приготвяш в него и е супер вкусно и здравословно. В магазините продават и приставки за готвене на пара - също вършат добра работа.
http://yastianapara.start.bg/ - малко инфо.

 
 
ophelia
21.09.2011 13:32


Имала съм на Delonghi и BRAUN.
Те всички са на един принцип, но при чернобелия на Браун ми беше по-лесна поддръжката. Много хубав и практичен - типично по немскиnewsm10

 
 
Потребител162298
01.10.2011 14:13


Става същото, ако ползваш голяма тенджера и кошница, и доста по-евтино :)

 
 
banananna
14.11.2011 11:41


Аз съм голям фен на готвенето на пара и съм пробвала различни варианти, в крайна сметка спирайки се на най-стария, евтин и прост. Оригиналния вариант за готвене на пара е азиатската бамбукова кошница, която се поставя на тенджера с вода/бульон и т.н (за сьомга например ви препоръчвам да опитате бяло вино и любима подправка/билка). В София такива се продават в китайските магазини, като в големия китайски на Пиротска в пешеходната и част има различни размери - от там скоро купувах за подарък точно това, по молба на моя приятелка която харесва моите зеленчуци на пара. Бамбукът не се нагрява при самото готвене, за разлика от металните кошнички и стъклото, и бамбуковия капак пропуска част от парата, така че не се образува конденз който да капе и промива готвеното от вас. Само не може да се мие в миална машина - единствения ми домакински съд, който мия на ръка!

 
 
682825
30.12.2012 18:09


Стават невероятни неща,вкусни и запазващи своя вкус!